İzmir köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram kıyma
    • 2 dilim bayat ekmek
    • Demet maydanoz
    • 1 soğan rendesi
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kekik
    • 1 kg patates
    • 2 adet domates
    • 2 adet yeşil biber
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • 1 çorba kaşığı un
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 defne yaprağı
  • Yapılışı

    1. Bir çay bardağı zeytinyağını tavada kızdırın. Patatesleri halka halka doğrayıp hafifçe kızartın. Kıyma, soğan, tuz, karabiber ve maydonuzun yarısını koyup köfte harcı yapın. Köfteleri şekillendirip kızartın. Tavadaki yağa bir kaşık un koyup karıştırın. Ardından salça ilave edip birkaç kez karıştırıp ateşten alın. Bir sıra patates bir sıra köfte olmak üzere malzemeleri bitene kadar tencereye dizin. Salçalı ve unlu karışımı üzerine dökün. Defne yaprağı koyup, kekik serpin, domates ve biber dilimleri koyun. Bir su bardağı su katıp kısık ateşte 15 dakika pişirin.