Muzlu kek tarifi
  • Malzemeler

    • 150 gram un (elenmiş)
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 1 tatlı kaşığı karbonat
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 tutam tuz
    • 2 adet yumurtanın beyazı (hafif çırpılmış)
    • 3 adet muz (püre kıvamında ezilmiş)
    • 150 gram tozşeker
    • 80ml sıvıyağ
  • Yapılışı

    1. Un, kabartma tozu, karbonat, tarçın ve tuzu harmanlayın. Yumurta beyazı, muz, tozşeker ve sıvıyağı iyice karıştırın. Karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş unlu karışımı ilave edip, iyice yedirin. Yağlanmış 23 cm. çapında bir kek kalıbına yayın, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin, kalıpta 10 dakika dinlendirdikten sonra çıkarın. İyice soğuduktan sonra streçle sarıp, bir gün sonra dilimleyerek servis yapın.