Renkli bulgur pilavı tarifi
  • Malzemeler

    • 2 bardak bulgur
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • 2 adet soğan
    • 2 adet domates
    • 2 adet yeşilbiber
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • 1 çorba kaşığı biber salçası
    • 3 bardak su veya et suyu
    • Maydanoz
    • Dereotu
    • Nane
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Yağda iyice kavurun. Yeşil biberle domatesleri doğrayıp, içine katın. Salçaları ilave edin. Tuz ve karabiberle birlikte sosu 10 dakika kaynatın. Bulgurları ekleyin. Kaşıkla sosun bulgurlara iyice karışmasını sağlayın. 4 dakika kadar kavurun. Üzerine suyunu koyun. Kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince altını kapatın. Karıştırarak havalandırın. Bol miktarda kıyılmış maydanoz, dereotu ve naneyle süsleyerek, servis yapın.