Pırasa bükmesi tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 2 su bardağı un
    • yarım su bardağından biraz fazla süt
    • 1 tatlı kaşığı toz pakmaya
    • biraz tuz
    • iç malzemesi :
    • 1 demet pırasanın yaprak kısımları
    • peynir yada kaşar yada lor peyniri (isteğe göre seçilebilir)
    • nane karabiber
    • sevdiğiniz baharat çeşitleri
    • sıvı yağ
    • üzerine yumurta susam
  • Yapılışı

    1. Pakmaya ılık süttü 3 dakika kadar mayalandırılır ,una tuz lave edilir ve sütle yoğrulup 30-40 dakika dinlendirilir.İç hazıırlanır pırasa yaprakları ince kıyılır ve peynir rendelenir. Baharatlar ile sıvı yağ ilave edilir Mayalanan hamur üçe yada dört parçaya bölünür. Hamur uzunlamasına açılır içine biraz harç konulur.Hamur iki yanından ortaya doğru kapatılır ve üzerine yumurta sürülür.Susam sepilir ,fırında pişirilir.Afiyet olsun.


      Bize bu tarifi Tekirdağdan yollayan Saziye hanıma teşekkür ederiz.