Felafel tarifi
  • Malzemeler

    • 450 gram nohut
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 adet patates
    • Yarım demet maydanoz
    • 4 diş sarımsak
    • 1 çay kaşığı toz kişniş
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • Tuz, karabiber, acı kırmızıbiber
    • 1 çorba kaşığı un
    • 2 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
    • Kızartmak için
    • Sivi yağ
  • Yapılışı

    1. Nohutumuzu geceden ıslatalım. Patatesi robotta çok ince rendeleyelim. Soğanı ince ince kıyalım. Rende patates, soğan sarımsak, maydanoz ve nohutları robotta çekelim. Kişnişi, kimyon, tuz, karabiber, un ve acı kırmızıbiber ilave edip bir kez daha çekelim. Karışımı, üstünü bir kağıt havla ile kapatarak 1-2 saat dinlendirelim. Karışıma karbonat veya kabartma tozu ilave edip nemli ellerimizle ceviz büyüklüğünde toplar halinde şekillendirelim. Falafellerimizi, tavada veya fritözde kızgın yağda kızartalım. Daha sonra da servis yapalım.