Havuçlu irmik tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Havuçlu irmik tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı irmik
    • 125 gr.margarin
    • 4 su bardağı süt
    • 1.5 su bardağı tozşeker
    • 500 gram havuç
    • 1 su bardağı ceviz
    • 1 kase krem şanti
    • Taze mevsim meyvesi
  • Yapılışı

    1. Margarini kızdırıp irmiği üzerine ekleyelim. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavuralım. Üzerine 3 su bardağı süt ve 1 su bardağı tozşekeri koyup karıştıralım. Boza kıvamını alınca ocaktan alıp bir tepsiye dökelim. Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç, kalan 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı tozşekeri havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Soğutup cevizleri ilave edelim. Karışımı irmiğin üzerine dökelim. En üste krem şantiyi yayıp bir gece buzdolabında veya 2-3 saat dondurucuda bekletelim. Doğranmış mevsim meyveleri ile yani mandalina, kivi, portakal, muz gibi meyvelerle süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.