Havuçlu pilav Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Havuçlu pilav
-
Malzemeler
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 paket hazır bulyon etsuyu
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 bardak baldo pirinç
- 1.5 bardak su
-
Yapılışı
-
Tereyağında rendelenmiş soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.Soğanların üzerine rendelenmiş havuç eklenerek havuçlar ölünceye kadar kavurma işlemine devam edilir.Üzerine pirinç,su ve bulyon etsu eklenerek suyunu çekinceye kadar pişirilir.
NOT:Arzu edilirse tereyağında kavurma işlemi sırasında tavuk da ilave edilebilir.
Bize bu tarifi İzmirden yollayan Arzu hanıma teşekkür ederiz.
-
Tereyağında rendelenmiş soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.Soğanların üzerine rendelenmiş havuç eklenerek havuçlar ölünceye kadar kavurma işlemine devam edilir.Üzerine pirinç,su ve bulyon etsu eklenerek suyunu çekinceye kadar pişirilir.