Havuçlu kebap tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg dana kuşbaşı
    • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 2 defne yaprağı
    • 1 adet soğan
    • 2 adet domates
    • Tuz, karabiber, kekik
    • Havuç beğendi için
    • 8 havuç
    • 1.5 yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • 2 su bardağı süt
    • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    • Tuz, karabiber, muskat
  • Yapılışı

    1. Soğanı ince ince rendeleyelim. Derin bir tencerede sıvıyağı kızdırıp soğan ve kuşbaşı eti ilave ederek kavuralım. Rengi koyulaşınca rendelenmiş domatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim. Etlerin üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave ederek tencerenin kapağını sıkıca kapatalım. Kısık ateşte en az 1 saat etler yumuşayana kadar pişirelim. Havuçları temizleyip yıkayalım ve tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayalım. Suyunu süzüp rendeleyelim veya ezerek püre haline getirelim. Tencerede tereyağını eritip unu ekleyerek pembeleştirelim. Sütü yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüz bir sos elde edinceye kadar karıştıralım. Rendelenmiş havuç, kaşar peyniri rendesi, tuz, karabiber ve müskadı ekleyelim. Eti ve havuç beğendiyi servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.