Tavuk ciğeri tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram tavuk ciğeri
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 6 sap taze soğan
    • 3 diş sarımsak
    • 2 orta boy domates
    • 3 sivri biber
    • 150 gram kültür mantarı
    • ½ çay kaşığı karabiber
    • ½ çay kaşığı kekik
    • ½ çay kaşığı pul biber
    • ¼ demet maydanoz
    • tuz
  • Yapılışı

    1. Tavuk ciğerlerini 3-4 cm büyüklüğünde doğrayın. Taze soğanları ayıklayın, 1 cm uzunluğunda doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp, çentin. Domatesin kabuğunu soyun, çekirdeklerini çıkartın, küçük parçalar halinde doğrayın. Sivri biberlerin sapını çıkartın, tohumlarını boşaltın, ince halkalar şeklinde kesin. Kültür mantarını limonlu suda bekletin, üzerindeki siyahlıkları temizleyin, küçüklerini ikiye, büyüklerini dörde bölün, maydanozu yıkayıp kalın dallarını atın, yapraklarını ince kıyın.

      Zeytinyağını kızdırın, tavuk ciğerlerini tavaya atın, tavayı ateş üzerinde oynatarak veya ciğerleri tahta kaşık ile zedelemeden çevirerek renkleri değişene kadar birkaç dakika sote edin. Ayıklanıp doğranmış taze soğan, sarımsak, domates, sivri biber ve mantarı katın, tavayı örtüp altını kısın, beş dakika kadar hepsini birlikte pişirin. Ateşten almadan önce tuz, karabiber, pul biberi katın, karıştırın. Tavanın altını söndürdükten sonra kekiği ekin, kıyılmış maydanozu serpin ve sofraya getirin.

      Önerimiz:
      • Taze soğan yerine piyaz şeklinde doğranmış kuru soğan kullanabilirsiniz.
      • Sivri biberleri kullanmadan önce acılık derecelerini kontrol ediniz.
      • Pişerken suyu kalmadığı takdirde biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.