Mantı
-
Malzemeler
- Hamur için
- 1 kg un
- 1 yumurta sarısı
- 1 bütün yumurta
- 1 çorba kaşığı tuz
- 100 gram su
- İç malzeme için
- 200 gram kıyma
- 3 orta boy soğan
- Tuz ve baharatlar
- Servis için
- 500 gram yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 5 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı kırmızı biber
-
Yapılışı
-
Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve biber ile 2 dakika kadar yoğurulur.350 gr. un elektikten geçirilir.
Ortasına çukur açılır.Yukarıda hamur için verilen malzemeler içine katılır.Yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.Üzeri ıslak bir bezle örtülür.1 saat dinlendirilir.
Hamur açacağımız masaya un serpilir.Hamur masaya konduktan sonra tekrar üzerine bir miktar un serpilir.
Oklavayla yeterli büyüklükte ve kalınlıkta oluncaya kadar açılır. 2.5-3 cm2 ebadında kesilir.
Her bir parçanın ortasına hazırlanmış olan kıymalı harçtan 1 çay kaşığı konur. Köşelerinden bir araya geitrilir. Yapıştırmak için parmaklarla sıkıştırılır. Kaynamakta olan suya atılır ve orta ateşte pişirilir.
Piştikten sonra süzülür ve tabaklara alınır. Tuzla birlikte dövülmüş sarımsak konarak hazırlanan yoğurt eklenir.Tereyağ ateşte kızdırılır, pul biber eklenip mantının üzerine dökülür. Önceden pişmiş nohut ilavesi ile servis yapılır.
-
Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve biber ile 2 dakika kadar yoğurulur.350 gr. un elektikten geçirilir.