Elmalı çörek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 yufka
    • 3 elma
    • 100 gram ceviz
    • 150 gram kuru üzüm
    • 1 çorba kaşığı toz şeker
    • 10 gram pudraşeker
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • Kızartmak için
    • sıvıyağ
  • Yapılışı

    1. İlk önce cevizi, robota alıp kıyalım. Elmaları yıkayıp kabuklarını soyup, rendeleyelim. Üzüm, tarçın, şeker, elma ve cevizi bir kaba alıp karıştıralım. Yufkaları dört parmak kalınlığında uzunlamasına keselim. Her yufka parçasının ucuna bir çorba kaşığı iç malzemeden ekleyip üçgen biçiminde katlayalım. Sıvıyağı kızartma tavasına alıp kızdıralım. Çörekleri tavaya alıp kızartalım ve servis tabağına alalım. Üzerlerine pudraşeker serpip ılık olarak servis yapalım.