Sebzeli et tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet büyük boy soğan (8'e bölünmüş, elma dilimi)
    • 2 adet patates (4'e bölünmüş)
    • 2 adet havuç (4'e bölünmüş)
  • Yapılışı

    1. Isıtılmış yağda eti karıştırarak 10 dakika soteleyin. Eti iki katlı alüminyum folyonun ortasına koyun, üzerine soğan, patates ve havuçları yerleştirip, tuz, karabiber serpin. Alüminyum folyonun kenarlarını açılmayacak şekilde kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında et ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.