Çubuk ekmekler tarifi
  • Malzemeler

    • Hamur için
    • 2 su bardağı un (Gerekirse biraz daha ilave edin)
    • Yarım paket kuru maya
    • Su
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 2 yemek kaşığı yağ
    • 2 yemek kaşığı çörek otu
    • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yapılışı

    1. Kuru mayayı bir kaba koyun.Üzerine 1 tatlı kaşığı şekeri ilave edin.1-2 kaşık ılık su da ekleyip üstünü biraz unla kapatıp 15 dk bu şekilde bekletin.Ardından 1 su bardağı su ,2 yemek kaşığı yağ ,2 yemek kaşığı çörek otu 1 tatlı kaşığı tuz ve unu ilave edip iyice yoğurun.Üstüne kurumaması için un serpip yaklaşık 1 saat bekletin.Ardından hamurun kabarıp mayalandığını görüceksiniz.Gene yoğurup uzunlamasına 4 e bölelim.Her parçadanda uzunlamasına hamur elde edip onlarıda bıçakla minik minik parçalara bölelim.Bu parçalardanda ince çubuklar elde edelim.Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye çubuklarımız yerleştirelim.180 derecede üstleri kızarana kadar yaklaşık 20 dk. pişirelim.Afiyet olsun.