Pane kereviz tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg dilimlenmiş kereviz
    • 1 demet maydanoz
    • 2 diş dövülmüş sarımsak
    • 2 dilim limon
    • 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
    • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    • 2 su bardağı süzme yoğurt
    • 2 adet çırpılmış yumurta
    • 3 çorba kaşığı galeta unu
    • 8 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
    • 2 su bardağı su
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Kızartmak için sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. 2 su bardağı suyu limon dilimleri ile geniş bir tencerede kaynatın.Kereviz dilimlerini ilave edip ,2 dakika pişirin.Sudan çıkarıp kağıt havluyla fazla suyunu alın.Maydanoz , 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi , rendelenmiş kaşar peyniri ve galeta ununu karıştırın.Kereviz dilimlerini önce yumurtaya sonra karışıma bulayıp ,kızgın yağda kızartın.Sos için zeytinyağı , süzme yoğurt , 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi , sarımsak ,tuz, karabiber ve toz şekeri karıştırın.Pane kerevizleri yoğurtlu sosla ikram edin.