Pane kereviz Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Pane kereviz
-
Malzemeler
- 1 kg dilimlenmiş kereviz
- 1 demet maydanoz
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 2 dilim limon
- 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 2 adet çırpılmış yumurta
- 3 çorba kaşığı galeta unu
- 8 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
-
Yapılışı
- 2 su bardağı suyu limon dilimleri ile geniş bir tencerede kaynatın.Kereviz dilimlerini ilave edip ,2 dakika pişirin.Sudan çıkarıp kağıt havluyla fazla suyunu alın.Maydanoz , 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi , rendelenmiş kaşar peyniri ve galeta ununu karıştırın.Kereviz dilimlerini önce yumurtaya sonra karışıma bulayıp ,kızgın yağda kızartın.Sos için zeytinyağı , süzme yoğurt , 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi , sarımsak ,tuz, karabiber ve toz şekeri karıştırın.Pane kerevizleri yoğurtlu sosla ikram edin.