Kereviz pane tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg kereviz
    • 1 çorba kaşığı limon suyu
    • Tuz, karabiber
    • 2 adet yumurta
    • 2 çay bardağı un
    • 1 çay bardağı galeta unu
    • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
    • 2 çay bardağı sıvıyağ
    • 4-5 dilim limon
  • Yapılışı

    1. Kerevizleri soyup iki böldükten sonra 1 cm. kalınlığında elma dilimi şeklinde keselim. Limon suyu ve tuz ilave ettiğimiz suda 15 dakika haşladıktan sonra soğuk sudan geçirelim ve süzelim. Kağıt havlu ile iyice kuruladıktan sonra tuz ve karabiber serpelim. Yumurtaları çırpalım. Kerevizleri önce una, arkasından çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa ve en son kaşar rendesine bulayıp kızartalım. Kızarttığımız kerevizlerin kağıt havluda yağını çektirdikten sonra limon dilimleri ile süsleyerek servis yapalım.