Beşamelli sebze tarifi
  • Malzemeler

    • 2 havuç
    • Yarım küçük karnabahar
    • Yarım küçük brokoli
    • 3-4 diş sarımsak
    • 1 çorba kaşığı sirke
    • Beşamel sos için
    • 2 çorba kaşığı un
    • 1.5 su bardağı süt
    • 15 gram margarin
    • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yapılışı

    1. karnabahar ve brokoliyi çiçek çiçek ayıralım. Havuçları temizleyip verev şeklinde keselim. Sarımsakları soyup incecik dilimleyelim. Geniş bir tencerede sirke ve sarımsak ilave edilmiş bir su bardağı suyu kaynatalım. Sebzelerin içine atıp tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika kadar haşlayalım. Süzüp bir kenarda bekletelim. Beşamel sos için derin bir sos tavasında margarini eritelim. Unu ekleyip topaklaşmadan sürekli karıştıralım. Azar azar süt ilave ederek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edelim. Bir taşım kaynatıp rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip, ocaktan alalım. Sebzeleri ısıya dayanıklı bir kaba yayıp üzerine sarımsakları serpiştirelim. Sosu üzerine gezdirerek dökelim. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Daha sonra sebzeleri bölmeden servis yapalım. Afiyet olsun.