Frambuazlı pasta tarifi
  • Malzemeler

    • Pandispanya için
    • 4 adet yumurta
    • 1.5 çay bardağı toz şeker
    • 2.5 kahve fincanı un
    • 1.5 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 1.5 çorba kaşığı sıcak su
    • 1 tatlı kaşığı vanilya
    • Kreması için
    • 1 su bardağı süt
    • 1 çorba kaşığı un
    • 2 tatlı kaşığı nişasta
    • 2 çorba kaşığı toz şeker
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 tatlı kaşığı vanilya
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • Çikolata için
    • 150 gram beyaz çikolata
    • 1 kahve fincanı süt
    • Ara kat için
    • 125 gram dondurulmuş frambuaz
    • Dilediğiniz meyveler
    • 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
    • veya fındık
  • Yapılışı

    1. Pandispanya için yumurta ve şekeri köpürene kadar karıştırın.Diğer malzemeleride ilave edip mikserle çırpın.Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.Pandispanya hamurunu üzerine dökün.180 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dk. pişirin.Fırın kapatınca kapağını açmadan soğumaya bırakın.
      Pastanın kreması için margarin haricindekileri pişirerek muhelebi kıvamına getirin.Pişince içine margarinide katın ve karıştırın.
      Diğer tarafta sütün yarısı ile çikolatanın yarısını benmari usulü eritin.

      Frambuazı çözdürün.Pandispanyayı ikiye bölün.Alt kısmını 5-6 çorba kaşığı süt ile ıslatın.Üzerine erittiğiniz sütlü çikolatanın birazını gezdirin.Sonra muhallebi ile kaplayın.Frambuazları yayın.Ceviz ve fındığıda serpin.Son olarak tekrar çikolatalı sütlü karışımı dökün.Pastanın üst kısmınıda üzerine koyun.5-6 saat buzdolabında bekletin.Çıkınca diğer yarım çikolata ve sütüde gene eritip pastanızı kaplayın.Üzerine dilediğiniz gibi süsleme yaabilirsiniz.

      Not: Benmari usulü yani kaynar su içindeki bir kaba çikolata ve sütü koyarak eritme şekli.