Kestaneli bulgur pilavı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kestaneli bulgur pilavı tarifi
  • Malzemeler

    • 10-15 adet kestane
    • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
    • 2 su bardağı bulgur
    • 3 subardağı et suyu
    • 200 gram sadeyağ
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 1 çay kaşığı tuz
  • Yapılışı

    1. Kestaneleri bıçakla çizin.Ateş üzerinde kabukları ayrılacak duruma gelinceye kadar közleyin.Soyduktan sonra iki üç parçaya bölün.Üzümleri avuç içinde ufalayarak saplarını temizleyin ve yıkayın.Bulguru , kestaneleri ve kuş üzümünü tencereye koyun.Et suyunu tuzlayıp kaynatın.Bulguru üzerine ilave edip kapağını örtün.Üç dakika orta ateşte ve sonra kısık ateşte bulgurlar suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin.Tavada yağı kızdırın ve bulgur pilavının üzerinde gezdirin.Üzerine tarçın serpip yirmi dakika çok kısık ateşte demlendirin.Tabağa alıp tavuk eti ve yoğurtla servis yaabilirsiniz.Afiyet olsun.