Çikolatalı ılık parfe Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Çikolatalı ılık parfe tarifi
  • Malzemeler

    • 5 adet yumurta
    • 1 su bardağı + 3 çorba kaşığı toz şeker
    • 1 çay bardağı su
    • 4 paket (80 gramlık) bitter çikolata
    • 250 gram margarin
    • Süslemek için
    • Ceviz veya fındık
  • Yapılışı

    1. Yumurtaları ve 3 çorba kaşığı toz şekeri, krema kıvamına gelene dek mikserde 10 dakika çırpalım. Çikolatalı kıyalım. 1 bardak toz şekerle karıştırılmış 1 çay bardağı suyu kaynatalım. İçine çikolata parçalarını ve margarini yavaş yavaş ilave ederek karıştıralım. Hafif ateş üzerinde karıştırarak, 2 dakika pişirelim ve ocaktan alalım. Bu karışıma yumurtalı şekeri ilave edip hepsini çırpalım. 24 cm. çapındaki kelepçeli kalıbı yağlı kağıtla kaplayalım ve üzerine çikolatalı karışımı boşaltalım. Kelepçeli kalıbı, içi sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirelim. 175 derece fırında 35 dakika pişirelim. Sonrasında fırını kapatıp, kağını aralayalım ve 5 dakika fırının içinde bekletelim. Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip yağlı kağıdı çıkartalım. Üzerine dövülmüş ceviz içi veya fındık serpip servis yapalım. Afiyet olsun.