Etsulu makarna tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket makarna
    • 2 tablet etsuyu
    • Tuz
    • yarım çay kaşığı fesleğen
    • 5 bardak su
    • margarin
  • Yapılışı

    1. Margarini tencerede erittikten sonra 5 bardak suyu ve et suyunu ilave ediyoruz.Tuzunuda ekledikten sonra kaynamasını bekliyoruz.Daha sonra kaynayan suyumuzun içine makrnalarımızı bırakıyoruz.Bir taşım kaynayan makarnamızın altını orta ateş kararında kısıp yaklaşık 12 -15 dakika suyunu çekmesini bekliyoruz.Makarnamızı servis tabağına almadan önce fesleğenle harmanlıyoruz. Yemeğimiz hazır.Arzu edilirse bir servis tabağına bir tutamda dereotu eklenebilir ,nefis ve vitamin değeri oldukça yüksek bir yemek afiyet olsun.

      Bize bu tarifi İzmirden yollayan Gülbahar hanıma teşekkür ederiz.