Köri soslu pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 1 çorba kaşığı un
    • 1 kaşık margarin
    • 1 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
    • 1 çay bardağı köri
    • 2 kaşık tereyağı
    • 1 adet kesme şeker
    • 2 su bardağı pirinç
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. 1 çorba kaşığı un ile 1 kaşık margarini hafifçe kavurun. Yavaş yavaş et suyu veya tavuk suyunu ilave edin.Boza kıvamında bir sos elde edin. İçine bir çay kaşığı köri koyup karıştırın ve ateşten alın.

      Diğer bir tencereye 2 kaşık tereyağı koyup eritin.İçine 1 adet kesme şeker ,tuz,2 su bardağı su koyup kaynatın.Önceden yarım saat sıcak suda bekletilen pirinci bol su ile yıkayıp ,süzerek kaynamış suya ilave edin.Dumanı çıkınca ocağı kısıp 15 dk. pişirin.Servis tabağına alın.Üzerine hazırlanan sosu döküp servis yapın.