Havuçlu baklava Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Havuçlu baklava
-
Malzemeler
- 10 kişilik baklava hamuru(sitede aratın)
- 10 kişilik şurup(sitede aratın)
- 200 gram tereyağı
- 2 havuç
-
Yapılışı
-
Havuçları rendeleyip ardından baklavanın hamurunu hazırlayın.Bu hamurdan 12 adet yufka açıp bunlardan bir kenarı 6 cm olan kareler elde edin.
Karelerin 8 tanesini üst üste koyup bir köşeden diğerine şerit halinde rendelenmiş havucu yerleştirin.Külah şeklinde sarın ve tepsiye yerleitirin.
Terayağını kızdırıp hazırladığınız küllahların üzerine gezdirin.Fırında pişirdikten sonra sıcak haldeyken üzerine sıcak şerbeti dökün.Dinlendikten sonra servis yapın.
-
Havuçları rendeleyip ardından baklavanın hamurunu hazırlayın.Bu hamurdan 12 adet yufka açıp bunlardan bir kenarı 6 cm olan kareler elde edin.