Karnabahar Kızartması tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo karnabahar
    • 2 adet yumurta
    • 1 su bardağı un
    • 1 su bardağı galeta unu
    • Yarım demet maydanoz
    • 3 diş sarımsak
    • Yarım limon suyu
    • Tuz ,karabiber
  • Yapılışı

    1. Karnabaharı fazla yumuşamadan biraz diri kalacak şekilde haşlayın.Soğuk sudan geçirin.Soğutun.Önce una ,sonra çırpılmış yumurtaya son olarak da galeta ununa bulayıp kızgın yağda çevirerek kızartın.
      Sarımsak ve maydanozu ince ince kıyın.Servis tabağına aldığınız karnabahrların üzerine sarımsak ve maydanozu serpiştirin.Üzerine limon suyunu gezdirin ve ağzını kapatıp 5 dk. dinlendirdikten sonra servis yapın.