Ekmekli Puding tarifi
  • Malzemeler

    • 1 bayat ekmek
    • 250 gram frenk üzümü
    • Yarım kilo böğürtlen
    • 1-5 çay bardağı şeker
    • 1 çay kaşığı vanilya
    • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yapılışı

    1. Ekmeğin kabukları temizlendikten sonra yarısı 1 cm kalınlığında dilimlere ayrılır. Ekmeğin diğer yarısından 8 cm çapında bir yuvarlak kesilir.

      Yuvarlak parça dibi çiçek şeklinde bir kek kalıbına yerleştirilir.

      Şeker, böğürtlen, frenk üzümü ve vanilya, üzerlerine limon suyu ilave edilerek 5 dakika kısık ateşte karıştırılır. Hazırlanan karışım kaba boşaltıldıktan sonra üzerleri ekmek dilimleriyle kaplanır.

      Üzeri folyo ile sarılıp buzdolabında bir gece dinlendirilir. Kalıp servis tabağına ters çevrilip frenk üzümü, krem şanti ve böğürtlen ile servis yapılır.