Kestaneli baklava tarifi
  • Malzemeler

    • 10 kişilik baklava hamuru
    • (sitede lütfen aratınız)
    • 10 kişilik şurup
    • (sitede lütfen aratınız)
    • 200 gram tereyağı
    • 1 çay bardağı dövülmüş antepfıstığı
    • İç malzeme için
    • 200 gram kestane
  • Yapılışı

    1. Baklava hamurunu hazırlayın ve 12 ince yufka açın.Kenarı 8cm olan kareler kesin.
      Kestane şekerini ezip iri taneli kestane püresi elde edin.
      Hazırlamış olduğunuz yufkalardan 5 tanesini üst üste yerleştirin.Kestane püresinden ilave edin.4 tane kare yufkayı üzerine kapatın.
      En son olarak bütün uçları alt kısımda büzün.Bu kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin.Bu şekilde tüm yufkalrı bitirin.
      Üzerine kızdırılmış tereyağı dökün ve fırınd pişirin.
      Bakalava henüz sıcakken üzerine sıcak şerbet dökerek dinlenmeye bırakın.Servis sırasında üzeirne antep fıstığı serpin.

      Not:Bu baklava 9 kattan oluşmaktadır.Hamurun katlama biçimine göre üst üste konulan yufka sayısı değişebilir.