Düğün çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram kemikli kuzu eti
    • 5 yemek kaşığı yoğurt
    • 2 kahve fincanı un
    • 2 yumurta sarısı
    • 2 limon suyu
    • 6 su bardağı su
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Bir tencerede su ile eti yarım saat kayanatıp süzün.Et suyunu tekrar ocağa alıp kaynamasını bekleyin.

      Ayrı bir kapta yoğurt ,un,yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırıp pelte kıvamına gelene kadar kaynatın.

      Süzgeçten geçirerek kaynamakta olan et suyuna azar azar ilave edip karıştırın.
      Haşladığınız eti küçük kuşbaşı şeklinde doğrayp kaynayan çorbaya ekleyin.Tuz serpip bir taşım kaynatıp servise sunun.Afiyet olsun.