Portakallı pasta tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım su bardağı kakao(50 gr.)
    • 175 gram tereyağı
    • (oda sıcaklığında)
    • 3 adet yumurta
    • (oda sıcaklığında)
    • 2 su bardağı un(225 gr.)
    • 1.5 su bardağı şeker(350 gr.)
    • 1.5 tatlı kaşığı karbonat(25 gr.)
    • 1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 3/4 su bardağı yoğurt (175 gr.)
    • Süsleme için şerit portakal kabukları
    • Kreması için
    • 1.5 su bardağı şeker(285 gr.)
    • 2 yumurta akı
    • 4 yemek kaşığı portakal suyu
    • 1 yemek kaşığı limon suyu
    • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Yapılışı

    1. Fırını 180 dereceye ısıtın.2 tane 23 cmlik kalıbı yağlayıp yağlı kağıtla kaplayın.
      Bir kasede kakao ile 3/4 su bardağı kaynar suyu iyice karıştırın.Bir kenarda dursun.
      Mikserle tereyağını ,şekeri köpük oluncaya dek çırpın.Yumurtalarıda teker teker ekleyip çırpın.
      Kakao karışımı ılıyınca tereyağlı karışıma ekleyin.
      Unu ,kabartma tozunu ve karbonatı birlikte 3 parti halinde kakaolu karışıma ekleyip karıştırın.
      Fırın kalıplarına boşaltıp 30-35 dk. pişirin.Kalıptan çıkarmadan önce 15 dk. bekletin.
      Portakal kabuklarını ince şeritler halinde kesin.1 dk .kaynar suda bekletin.
      Krema için gerekli tüm malzemeyi bir kaseye koyup üzerini örtecek kadar kaynar su koyun.Mikserde karışım yoğunlaşana dek çırpın.
      İki kekin arasına kremayı sürerek sandiviç gibi yapın.Kalan kremayıda üzerine sürüp portakal kabukları ile süsleyin.

      Bize bu tarifi Fransadan yollayan Melek hanıma teşekkür ederiz.