Mandalinalı pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet yumurta
    • 4 kahve fincanı toz şeker
    • 4 kahve fincanı un
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 kutu kremşanti
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı mandalina suyu
    • 2 adet mandalina
    • 1 adet muz
    • 1 yemek kaşığı fıstık veya
    • çikolata rendesi
  • Yapılışı

    1. Toz şeker ,yumurta ve unu mikserde çırpın.Kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
      Yağladığınmış fırın tepsisine aliminyum kağıt serip karışımı dökün.180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkardığınız keki ters çevirip soğumaya bırakın.Kek soğuyunca enine 3 ayırın.Her birini mandalina suyu ile ıslatın.
      Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp kekin bir parçasının üzerine sürün.Mandalina ve muz dilimlerini yerleştirip diğer kek parçalarına da aynı işlemi uygulayın.
      Pastanın üzerini yeşil fıstık veya çikolata rendesi ile süsleyip 4 saat dolapta bekletin.

      Bize bu tarifi Paristen yollayan Nurgül hanıma teşekkür ederiz.