Portakallı muhellebi tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet portakal
    • 7 su bardağı süt
    • 1/2 kahve fincanı nişasta
    • 1/2 çay fincanı pirinç unu
    • 1.5 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı su
    • 1 fiske tuz
    • Süslemek için
    • Portakal kabuğu reçeli
  • Yapılışı

    1. Sütü ,toz şekeri, tuzu tencerede 5 dk. karıştırarak pişirin.Bir kaseyede nişastayı ,pirinç ununu koyup ,suyla birlikte iyice ezin.Kaynamakta olan süte azar azar ilave edip hızla karıştırın.10 dk. pişirip ateşten indirin.Portakalların kabuklarını rendeleyin.
      Muhellebiye rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyin ve koyulaşana dek tekrar pişirin.
      Kalıplara boşaltıp buzdolabına koyalım.Servis yaparken kalıplardan ters çevirip servis tabaklarına koyup üzerinide reçelle süsleyebiliriz.