Karnabahar Ograten tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet orta boy karnabahar
    • 3 çorba kaşığı tereyağı
    • 3 çorba kaşığı un
    • 1/2 kilo süt
    • 1 adet yumurta
    • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Karnabaharı tuzlu ve limonlu suda haşlayın.Pişirdikten sonra suyunu süzün.
      Beşamel sos için yağı erittikten sonra unu ilave edin.Karıştırmaya hiç ara vermeden sütü ,tuzu ve karabiberi ilave edin.Bir taşım kaynayınca ocaktan alın.Ilınınca içine bır yumurta kırıp yavaş yavaş yedirin.
      Isıya dayanıklı bir cam tabağa sıvıyağ ile yağlayarak karnabahrı üzerine dizin.Üzerine beşamel sosu dökün.Kaşar peyniri rendesini serpip fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
      Sıcak servis yapın.