Cevizli tart tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 su bardağı un
    • 1 adet yumurta
    • 140 gram yumuşak margarin
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
    • Krema için
    • 4 yumurta sarısı
    • 5 yumurta akı
    • 200 gram çekilmiş ceviz
    • 2 kahve kaşığı tarçın
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • Yeterince kayısı marmeladı
  • Yapılışı

    1. Unu, margarini ,yumurta sarısını ,pudra şekerini ve kabartma tozunu karıştırın ve yumuşak bir hamur hazırlayın.
      Hamuru yağlayıp unladığınız 30 cm. çapındaki tart kalıbına yayın.

      Bu arada pudra şekeri ,yumurta sarları ve margarin ile bir krema oluşturun.İçine ceviz ve tarçını ilave edin.
      5 yumurta akını kar haline getirip kremeya ilave edin.
      Hamurun üzerine bir kat kayısı marmeladı sürdükten sonra biraz önce hazırladığınız cevizli karışımı yayın.
      180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dk. pişirin.
      Tart soğuyunca üstüne bol pudra şekeri serpin.
      Cevizli tartı çekilmiş şam fıstığı ilede süsleyebilirsiniz.