Tereyağlı barbun buğulama Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Tereyağlı barbun buğulama
-
Malzemeler
- 1/2 kg orta boy kınalı barbun
- 3 orta boy domates
- 1 orta boy soğan
- 2-3 defne yaprağı
- maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- tuz, nane, karabiber
-
Yapılışı
-
Domatesleri rendeliyoruz. Soğanı ufak ufak parçalıyoruz. Tereyağını tavada eritip, önce soğanı kısa bir müddet sonrada domatesleri ilave ediyoruz. Domates suyunu biraz çekince tavayı ateşten alıp barbunlarımızı daire biçiminde sosun üzerine diziyoruz. Baharatları,tuzu ekleyip orta ateşte 10-15 dk kadar pişiriyoruz. (Pişirme sırasında sosu balıkların üzerinde gezdirin ve üzerine çok minik tereyağ parçaları koyun) Eğer gerekirse bir miktar su katabiliriz. Piştikten sonra üzerinde bir miktar ince kıyılmıs maydonoz gezdirerek, afiyetle mideye indiriyoruz.
Barbun inanılmaz leziz bir balık.Tavası,ızgarası,buğulaması...Bu yüzden barbun yerken hep şu lafı söylerim ; barbun sevmeyen ölsün ;)
Bize bu tarifi Samsundan yollayan Sefa beye teşekkür ederiz.
-
Domatesleri rendeliyoruz. Soğanı ufak ufak parçalıyoruz. Tereyağını tavada eritip, önce soğanı kısa bir müddet sonrada domatesleri ilave ediyoruz. Domates suyunu biraz çekince tavayı ateşten alıp barbunlarımızı daire biçiminde sosun üzerine diziyoruz. Baharatları,tuzu ekleyip orta ateşte 10-15 dk kadar pişiriyoruz. (Pişirme sırasında sosu balıkların üzerinde gezdirin ve üzerine çok minik tereyağ parçaları koyun) Eğer gerekirse bir miktar su katabiliriz. Piştikten sonra üzerinde bir miktar ince kıyılmıs maydonoz gezdirerek, afiyetle mideye indiriyoruz.