Labne peynirli tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 500gr tavuk göğüsü
    • (isteğe göre daha
    • fazla olabilir)
    • 1adet huvuç
    • 1 çay bardağı bezelye(haşlanmış)
    • 1çay bardağı mısır(haşlanmış)
    • yarım paket labne peynir
    • tuz,sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Havuçları uzun ve ince olarak doğradıktan sonra az olarak sıvı yağ ile teflon tavada sotelenir.Daha sonra küp küp doğranmış tavuklar ilave edilir pembeleşinceye kadar kavrulur.Sonra bezelye ve mısırları ilave edip hepsini bir sote ederiz.Tuz ilave edip beş dakika kadar kavurduktan sonra ocaktan alınır.2-3 dakika sonra labne peynir ilave edilir ve iyice karıştırılır .sıcak sıcak servis yapılır.

      Bize bu tarifi Adanadan yollayan Pelin hanıma teşekkür ederiz.