Kadayıf Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kadayıf Tatlısı
-
Malzemeler
- 400 gram tel kadayıf
- 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz
- Muhellebisi için
- 1 kg süt
- 2 kaşık un
- 2 kaşık nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kremşanti
- 1 paket vanilya
-
Yapılışı
-
Kadayıfları 2-3 saat önceden buzdolabına koyun.Donduktan sonra ufalayıp bir taraftan tereyağını eritin.Kadayıf ,ceviz ve şekeri koyup kavurun.
Kreması için süt ,un ,nişasta ve şekeri bir tencerede koyulaşana kadar pişirin.Soğuduktan sonra 1 paket kremşanti ,1 paket vanilya koyup mikserde çırpın.Diktörtgen borcama kadayıfın yarısını döküp üzerine muhellebi ve en sona kalan kadayıfıda serpip buzdolabna koyun.Üzerini örtmeyin.
Not:Bu tatlıyı yaptığınız gün tüketin aksi takdirde kadayıflar yumuşar.
-
Kadayıfları 2-3 saat önceden buzdolabına koyun.Donduktan sonra ufalayıp bir taraftan tereyağını eritin.Kadayıf ,ceviz ve şekeri koyup kavurun.