Etli kereviz püresi tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet kereviz
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1.5 su bardağı süt
    • 1 yemek kaşığı margarin
    • 1 çay bardağı kaşar peyiniri rendesi
    • Yarım limon suyu
    • 250 gram kuşbaşı kuzu eti
    • 1 adet soğan
    • 2 yemek kaşığı margarin
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 2 diş sarımsak
    • Tuz ,karabiber
    • Muskat rendesi
  • Yapılışı

    1. Kerevizi soyup iri parçalara bölün.Limonlu suda haşlayın.Süzgece alın ve blendırdan geçirin.
      Margarini tencerede eritip unu ilave edip pembeleşinceye kadar karıştırın.Azar azar sütü ilave edip topkalanmaması için hızlı hızlı karıştırıp koylaştırın.Tuz ve muskat ile tatlandırıp kaşar peyinir ve kereviz püresinide katın.
      Soğanı piyazlık doğrayıp yağı tencerede eritip soğanı kavurun.Salça ve sarımsağıda ilave edip karabiberi serpin.Tencereye 1 su bardağı su döküp etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
      Hazırladığınız kereviz püresini servis tabağına alın.Üzerine etleri de yerleştirip ince kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak servis yapın.