Patates pidesi tarifi
  • Malzemeler

    • 6 adet patates
    • 2 kahve fincanı un
    • 2 adet yumurta
    • Yarım kutu krema
    • 1 demet dereotu
    • 5-6 dal yeşil taze soğan
    • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Patatesleri soyup tuzlu suda yumuşayana kadar 20 dk. haşlayın.Çatalla veya robotta ezerek püre haline getirin.Krema ,un, yumurta ,çok ince doğranmış dereotu ,ince kıyılmış taze soğan yaprakları ,tuz ve karabiber ekleyip pütürsüz bir hamur yoğurun.
      Teflon tavada sıvıyağı kızdırın.Hamurdan kaşıkla
      parçalar alarak yağa atın.Kaşığın tersi ile pide şeklinde yassılaştırın.Böylece içini daha iyi pişmesini sağlarsınız.Her iki tarafınıda kızartın.
      Ilık olarak servis tabağına alın.Et ,sosis veya tavuk ızgaranın yanında servis yapın.