Kaşarlı Mantar Güveç Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kaşarlı Mantar Güveç tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram haşlanmış mantar
    • 300 gram kabuğu soyulmuş, ince kesim sotelik domates
    • 200 gram sivri biber
    • 100 gram tereyağı
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 100 gram rende kaşar
    • 100 gram dil peyniri
    • Bir kahve fincanı süt
    • 1 baş iri kuru soğan
  • Yapılışı

    1. Mantarları piyazlık gibi kesin. Soğan, biber ve domatesleri doğrayıp malzeme hazırlığını yapın. Tavaya yağ koyup erittikten sonra soğanı bir miktar kızartın. Biberlerin diriliği gidene kadar soğanla birlikte pişirin. Mantarları koyup 5 dakika sonra ince kesim domatesi ilave edin. Tuzu, karabiberi ve sütü koyduktan sonra kaynayıncaya kadar pişirin. Hazırlanan malzemeyi kayık şeklindeki güveçlere paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar serpiştirin. Dil peynirleri dikdörtgen ve ince şekilde keserek güveçlerin üzerine dizin. Fırında pembeleşinceye kadar pişirin.