Kereviz püreli köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet kereviz
    • 1 çorba kaşığı un
    • 1.5 su bardağı süt
    • 1 çorba kaşığı Orkide margarin
    • Yarım limonun suyu
    • 250 gram kıyma
    • 2 adet küçük soğan
    • 1 çay kaşığı köfte baharatı
    • 1 dilim bayat ekmek içi
    • Sos için
    • Yarım çorba kaşığı salça
    • 2 diş sarımsak
    • 2 adet küp şeker
    • Yarım çay bardağı su
    • 2 çorba kaşığı Orkide sıvıyağ
    • 1 adet tavuk suyu tableti
  • Yapılışı

    1. Kerevizleri soyalım. İri parçalar halinde keselim. Limon suyu ilave edilmiş suya kereviz parçalarını koyalım. Üzerine tuz serpelim. Kerevizleri yumuşayana dek haşlayalım. Bu arada köfteleri hazırlayalım. Kıymanın içine bayat ekmek içini ufalayalım. Köfte baharatını ve tuzu ekleyelim. Soğanı rendeleyelim. Köftelir şekillendirip ızgarada veya sıvı yağda kızartalım. Köfteleri soğumadan püreyi hazırlayalım. Tavaya margarini alıp eritelim. Unu ilave edelim. Pembeleşene dek kavuralım. Sütü azar azar ve karıştırarak ekleyelim. Topaklanmadan koyulaşana dek pişirelim. Tuzunu ayarlayalım. Ateşten alalım. Suyunu süzerek aldığımız kerevizleri robotta ve blendır ile püre haline getirelim. Beşamel sosu kereviz püresinin üzerine ekleyelim. İyice karıştıralım. Kereviz püresini servis tabağına alalım. Ortasına köfteleri yerleştirelim. Sos için sıvı yağı tavaya alalım. Dövülmüş sarımsakları ve salçayı ekleyelim. 2 dakika kavuralım. Şekeri, suyu, tuzu ve tavuk suyu tabletini ilave edelim. Bir taşım kaynatalım. Ateşten alıp, sosu köftelerin üzerine gezdirelim. Daha sonra da servis yapalım.