Islak börek tarifi
  • Malzemeler

    • 12 adet
    • 250 gram kıyma
    • 1 adet küçük soğan
    • 2 adet yufka
    • 1 kahve fincanı zeytinyağı
    • 1 su bardağı su
    • 1'er çay kaşığı tuz, kara biber
  • Yapılışı

    1. Kıymayı kendi yağıyla kavuralım. Soğanı soyup küp küp doğrayalım ve kıymayla karıştıralım. Tuz ve karabiberi ekleyip pişirelim. Derince bir kaseye zeytinyağı ve suyu alıp karıştıralım. Yufkayı düz bir zemine yayalım. Yarısına yağlı sudan fırçayla sürüp, diğer yarısını üzerine kapatalım. Kapatılan yufkanın üzerine de yağ sürelim. 6 eşit parça olacak şekilde bıçakla üçgen dilimlere ayıralım. Üçgenlerin geniş kenarına kıyma koyup sigara böreği şeklinde saralım. Diğer yufkayı da bu şekilde hazırlayalım. Börekleri kasedeki yağlı suya batıralım. 2-3 saniye bekletip, sıkalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Kalan yağlı suyu da, böreklerin üzerine sürelim. Susam serpip, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.