Etli patates graten tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram mantar
    • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 3 adet soğan
    • 2-3 diş sarımsak
    • 1 kg patates
    • 6 adet dana bonfile
    • 1 demet fesleğen
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 3/4 litre kremşanti
    • 1 su bardağı kaşar peyniri
    • Muskat, tuz, karabiber.
  • Yapılışı

    1. Mantarları temizleyip dilimleyelim. 1 yemek kaşığı sıvıyağı büyük bir tavada ısıtalım ve mantarları suyunu çekene kadar kavuralım. 2 adet soğanı ve sarımsağı soyup incecik doğrayalım. Mantarlara katıp kavurmaya devam edelim. Tuz ve karabiber ile tatlandıralım. Patatesleri soyup yıkayalım ve incecik dilimleyelim. Üzerlerini örtecek kadar soğuk suda bekletelim. Bonfileleri tek tek yuvarlayıp mutfak ipi ile bağlayalım. Kalan soğanı doğrayalım. Fesleğeni ayıklayıp kıyalım. 1 yemek kaşığı tereyağı ve kalan sıvıyağı büyük bir tavada kızdıralım. Bonfileleri tuz ve karabiber ekip kızgın yağda her tarafı kızaracak şekilde 10 dakika kızartalım ve tavadan alalım. Soğanları ve fesleğeni tavaya koyup kavuralım. Kremşanti ekleyip 3 dakika pişirelim. Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandıralım. Büyük bir fırın kalıbını kalan tereyağı ile yağlayalım. Patatesleri ve mantarları sırayla üst üste dizdikten sonra kremşantili karışımı üzerlerine dökelim. Patatesleri 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim. Rendelenmiş peyniri fonfilelerin üzerine serpelim. Bonfileleri patateslerin üstüne alıp 5 dakika daha pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım.