Doyuran Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Doyuran
-
Malzemeler
- Eski kurumuş kek,
- süt,
- Kayısı,
- Kuru incir,
- Muz,ceviz,
- Çikolata,
- Hindistan cevizi
-
Yapılışı
-
Kuru kayısı,incir,ceviz küçük küçük doğranır.Kek bir kapta el ile parçalanır.Muzu ince ince doğrayıp rendeleyede bilirsiniz de.(isteğe göre kivi ve elmada konabilir.)Malzemeler el ile yoğurulur.Süt ilave edilir.Elde küçük küçük toplar yapılır ve hindistan cevizine bulanır.Çikolata benmari usulü eritilir.Doyuranlar hindistan cevizine bulanır.Eritilen çikolataya bulanır.Tekrar çikolataya sonra hindistan cevizine bulanır.Servis tabağına alınır.Kürdanla istenirse servis yapılabilir.
not:Amaç elde kalan artmış malzemeleri değerlendirmek lütfen israf yapmayalım.Hindistan cevizi yerine istenirse göze hoş görünen renkli şekerlemelerle süsleyip çocuğunuzla yiyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Bize bu tarifi Bartın-amasra dan yollayan Mukaddes hanıma teşekkür ederiz.
-
Kuru kayısı,incir,ceviz küçük küçük doğranır.Kek bir kapta el ile parçalanır.Muzu ince ince doğrayıp rendeleyede bilirsiniz de.(isteğe göre kivi ve elmada konabilir.)Malzemeler el ile yoğurulur.Süt ilave edilir.Elde küçük küçük toplar yapılır ve hindistan cevizine bulanır.Çikolata benmari usulü eritilir.Doyuranlar hindistan cevizine bulanır.Eritilen çikolataya bulanır.Tekrar çikolataya sonra hindistan cevizine bulanır.Servis tabağına alınır.Kürdanla istenirse servis yapılabilir.