Kremalı mantarlı tavuk göğüsü Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kremalı mantarlı tavuk göğüsü
-
Malzemeler
- 1 parça tavuk göğüsü
- 4 adet kültür mantarı
- 1 küçük soğan
- 1 çay bardağı cream fresh
- 1/2 çay bardağı zeytin yağı
- 1/2 çay bardağı beyaz şarap
- yeterince tuz
-
Yapılışı
-
Tavuk göğüsünü fileto şeklinde ikiye ayırın ve zeytin yağında yüksek ateşte 1 dakika kızartın.
İri parçalar halinde doğranmış soğan ve mantarı ekleyin ve bu şekilde 1 dakika daha pişirin.
Şarabı ekleyin (dikkat: şarap parlayabilir) yaklaşık 30 saniye kadar pişirdikten sonra ateşi kısıp cream fresh ve tuz ekleyip 30 saniye daha pişirin.
-
Tavuk göğüsünü fileto şeklinde ikiye ayırın ve zeytin yağında yüksek ateşte 1 dakika kızartın.