Kabak Meze tarifi
  • Malzemeler

    • 4-5 adet kabak
    • 1/2 su bardağından biraz fazla ceviz
    • (dövülmüş)
    • bir buçuk çay bardağı sıvı yağ
    • 3 veya 4 kaşık un
    • Dereotu
    • Tuz , Pulbiber
  • Yapılışı

    1. Kabakları yol yol soyup ikiye bölüp haşlıyoruz. Diğer tarafta sıvı yağ ve unu pembeleşene kadar karıştırıyoruz .Ocaktan alıp dövülmüş cevizimizi içine katıyoruz.Kıydığımız dereotunuda ilave ediyoruz.Tuzunu da unutmayalım.Daha sonra haşlanmış kabaklarımızı çatal yada blendırda eziyoruz ama suyunu ara ara dökün.Ezdiğimiz kabakların içine hazırladığımız karışımı ilave ediyoruz.Buzdolabında biraz bekletiyoruz. Üzerini pul biber ve biraz kıyılmamış dere otu ile süsleyim.Sofranıza alabilirsiniz.İnanın yiyenler kabak olduğunu anlamıyor .Harika bir lezzet afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Ankaradan yollayan Gülay hanıma teşekkür ederiz.