Pekmezli muhallebi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Pekmezli muhallebi
-
Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı pirinç unu
- 2 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Üzeri için
- 2'şer çorba kaşığı üzüm pekmezi
-
Yapılışı
- Tencereye 5 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı pirinç unu, 2 çorba kaşığı buğday nişastası, 1 tatlı kaşığı un ve 1 tatlı kaşığı tereyağını koyalım. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirelim. Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatalım. Muhallebiyi dilerseniz kaselere ya da kuplara boşaltalım. Soğumaya bırakalım. Servis yapacağımız zaman muhallebiyi bıçakla dörde keselim. Üzerine 2'şer çorba kaşığı üzüm pekmezi gezdirip servis yapalım. Afiyet olsun.