Kıymalı karnıbahar tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo karnıbahar,
    • 200gr kıyma,
    • 1 adet soğan,
    • 3 adet domates,
    • tuz,karabiber,
    • 1 yemek kaşığı domates
    • biber salçası karışık,
    • sıvıyağ
  • Yapılışı

    1. Önce kıyma yağ koymadan kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.yemeklik doğradığımız soğanlar ve sıvıyağ koyulur soğanlar ölene kadar kavrulur.sonra biraz tuz ve karabiber koyulur,salçasıda katılır ve karıştırılır.üzerine parçalara ayırdığımız karnıbaharlar koyulur sonra yemeklik doğradığımız domatesler koyulur yine çokaz tuz serpilir 1 su bardağı su koyulur ve pişmeye bırakılır.15 dakika kadar piştikten sonra şöyle bi hafif karıştırılır. sonra yine pişmeye bırakılır.afiyetle yenir.

      Bize bu tarifi Kocaeliden yollayan Zuhal hanıma teşekkür ederiz.