Marmelatlı paskalya tarifi
  • Malzemeler

    • 1 çay bardağı eritilmiş margarin
    • 1 çay bardağı pudra şekeri
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 paket kabartma tozu
    • Yarım limon
    • 1 su bardağı un
    • 1 yumurta
    • İç malzemesi için
    • 2 adet meyva
    • 1 çorb kaşığı kuru üzüm
    • 1 çorba kaşığı fındık
    • 2 yemek kaşığı marmelad
  • Yapılışı

    1. Bir kapta hamur malzemelerini karıştırıp güzelce yoğurun.Hamuru merdane ile açıp ortasına iç malzememizi uzunlamasına koyun.Ardından hamurun iki tarafını iç malzemeye kadar bıçakla yanlardan 6-7 parça olucak şekilde kesikler yapın.Daha sonra saç örgüsü gibi o parçaları üst üste getirin.180 dercede ısıtılmış fırında pişirin.Sonra üstünede biraz ısıttığınız marmelattan sürüp fındık fıstık serpin.