Kremalı patates tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg patates
    • 1 kutu krema
    • 1 paket tavuk suyu tableti
    • 1 çay bardağı süt
    • Tereyağı veya margarin
    • 1 diş sarımsak ,tuz
    • 1 çay fincanı kaşar peyniri rendesi
  • Yapılışı

    1. Kremayı ,tavuk suyu tabletini ,sütü ve yeterince tuzu bir kaba alarak iyice karıştıralım.Patatesleri soyup ince ince kesin.Orta büyüklükte bir tepsiyi yağlayın.Sarmısağı tepsiye sürün ve patatesleri aralıksız yerleştirin.Yan yana dizin.Kremayı patateslerin üzerine yayın.Kaşar rendesi serpin.Önceden ısıttığınız orta dereceli fırında
      üzeri hafif pembeleşene dek pişirin.Fırından çıkartın.Servise hazırdır.