Ispanaklı gözleme tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg ıspanak
    • 3 adet rendelenmiş kurusoğan
    • 300 gram yağsız kıyma
    • 1 kg un
    • Su ,tuz, karabiber
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yapılışı

    1. Ispanakları yıkayıp ince ince kıyın.Kaynar suda haşlayıp süzün.Sıkarak suyunu çıkarın.Tereyağını eritip soğan ,kıyma ve ıspanağı kavurun.Tuz ,karabiber ekleyin.Unu aldığı kadar su ile yoğurun.Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıp portakal iriliğinde parçalara ayırın.Her birini merdane ile açın.İçine kıymalı karışımdan koyup gözleme şeklinde kapatın.Kızgın saçın üzerinde iki taraflı pişirin.Sıcak olarak servis yapın.