Yufkalı pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı pirinç
    • 3 çrba kaşığı margarin
    • 1 kutu garnitür konserve
    • Bir buçuk bardağı et suyu
    • Dereotu ,tuz
    • 1 adet yufka
  • Yapılışı

    1. Pirinçleri yıkayıp 3 çorba kaşığı margarin ile kavurun.Garnitürü ekleyip ,tuz ve suyu katın.15 dakika kısık ateşle pişirin.Daha sonra pilavı ocaktan alın.İnce kıydığınız dereotunu ilave edin.15 dakika demlenmeye bırakın.Ayrı bir yerde yağladığınız kalıba yufkayı serin.Üzerine pilavı koyun.Yufkayı pilavın içine doğru kapatıp üzerine çok az yağ ve su sürün.200 derece fırında 30 dk. üzeri kızarana dek pişirin.Daha sonra servis tabağına ters çevirip dilimleyip servis yapın.