Tarçınlı elmalar tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet elma
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • Yapılışı

    1. Elmaları yıkayın ve kurulayın.Sap ve çekirdekli kısmını oyucu aleti ile çıkarın.Fırını 180 dereceye ayarlayın.Tarçınla şekeri karıştırın.Elmaları ikiye bölmeden daire şeklnde kesin.Böylece ortası delik halkalar elde edeceksiniz.Elmaların sığacağı bir borcama veya fırın kabına yerleştirin.Üzerine tarçınlı elmayı serpin.Tereyağınıda biraz elma suyuyla ıslatıp tüm elmalara eşit paylaştırın.Yaklaşık yarım saat pişirin.Bu esnada elmaların üstünün kurumasını engellemek için sık sık pişme suyu ile ıslatın.Elma kabukları sertleşince fırından alın.